Vetura me qera Prizren

Vetura me qera në Prizren (pexels.com)

Vetura me qera në Prizren: Çfarë duhet të dini

Qyteti Prizren është gjithashtu qendra. Qyteti nuk konsiderohet vetëm si një metropol i shpejtë, fshatrat fqinjë gjithashtu ofrojnë hapësirë ​​për natyrën dhe gjelbërimin për banorët e Prizrenit. Prandaj, qytetet më të bukura dhe peizazhet e bukura arrihen më së miri me një makinë me qera. Stacionet e qirasë janë të pranishme në qytetin e Ferizaijt për të nisur një udhëtim aventurier. Në vijim do t’ju tregojmë se çfarë duhet të keni parasysh kur merrni me qera një automjet në Prizren:

Çfarë duhet të marr parasysh kur ngas një veture me qera në Prizren?

Në rrugët e Prizrenit, veçanërisht në orët e pikut, duhet të jeni të përgatitur për të dhe të jeni të durueshëm. Përveç kësaj, sigurisht që duhet të dini rregullat më të rëndësishme të trafikut kur jeni duke drejtuar një veture me qera në Prizren. Rregullat e trafikut në Kosovë janë të ngjashme me standardet evropiane.

Cilat kompani të veturave me qera janë në Prizren?

Në Prizren ka kompani të shumta kombëtare dhe ndërkombëtare të veturave me qera, duke përfshirë:

  • Auto Lux Rent a Car
  • Europcar
  • Sixt
  • hertz
  • InterRent
  • King Auto

A janë të mundshme veturat me qera me një drejtim në Prizren?

Marrja e nje veture me qera me një drejtim, domethënë hedhja e vetures suaj me qera në një vend si stacioni i marrjes, natyrisht është e mundur në Prizren me marrëveshje.

Cilat janë rregulloret e karburantit për një kompani me qera të veturave në Prizren?

Shumica e ofruesve të veturave me qera në Prizren ofrojnë një  skemë të plotë  në të cilën ju merrni veturen me qera me një rezervuar të plotë dhe e ktheni atë me një rezervuar të plotë. Kjo politikë e karburantit është mënyra më e mirë për të përzënë.

 Sidoqoftë, me një  skemë plotësisht të zbrazët, në të cilën ju merrni veturen me qera me një rezervuar të plotë dhe e ktheni atë me një rezervuar bosh, ka më shumë të ngjarë të bëni humbje. Për shkak se një tarifë e shtrenjtë shërbimi i shtohet shpesh çmimit të qirasë për rezervuarin e parë të karburantit dhe benzina që është akoma në rezervuar kur të ktheheni i jepet kompanisë së marrjes me qera të vetures në Prizren.

Cilat janë opsionet e sigurimit për vetura me qera në Prizren?

Sigurimi bazë për të marrë me qera një veture në Prizren përfshihet gjatë prenotimit. Ne gjithashtu ofrojmë pako të ndryshme shërbimi që ju ofrojnë mbulim sigurimi të përshtatur. Paketa bazë  përfshin sigurimin plotësisht të plotë  me një deductible .

Ne rekomandojmë një paketë shërbimi me  „sigurim plotësisht të plotë dhe rimbursim të tepërt“. Ju mund ta zgjeroni këtë nëse është e nevojshme, për shembull me xham dhe goma ose një shofer shtesë. Kjo do të thotë që ju jeni të mbrojtur në mënyrë optimale dhe mund të mendoni paraprakisht me një ndërgjegje të pastër nëse doni të blini sigurime shtesë shtesë në vend. (Lexoni gjithashtu: Rregulloret e karburantit dhe sigurimet shtesë – Si të shmangni bezdisjen me veture me qera ne Prizren).

A ka një moshë minimale për marrje me qera nje veture në Prizren?

Vozitja në Kosovë lejohet nga mosha 18 vjeç, prandaj kjo është edhe mosha minimale kur rezervoni një veture me qera në Prizren. Sidoqoftë, disa kompani të makinave me qera ne Prizren vendosin moshën minimale për shoferët e një veture me qera edhe më të lartë. Në varësi të llojit të automjetit, të tilla si një SUV ose një model me çmim të lartë,  mund të kërkohet një moshë minimale 21 ose edhe 25 vjet .

A kam nevojë për një kartë krediti për të rezervuar një veture me qera në Prizren ose pjesë të tjera të Kosovës?

Po, gjithmonë duhet të paraqisni një kartë krediti të vlefshme kur merrni një veture me qera ne Prizren. Sigurohuni që karta juaj është në të vërtetë një kartë krediti. Disa karta debiti duken shumë të ngjashme me kartat e kreditit, por nuk pranohen nga kompanitë e veturave me qera ne Prizren. Nëse keni dyshime, kontaktoni bankën tuaj dhe pyesni.

Sa është depozita për një veture me qera nga Prizren?

Shuma e depozitës varet nga lloji i kerrit që dëshironi dhe kompania e marrjes me qera të vetures. Ndërsa është rreth 500 euro për një makinë të vogël, depozita për një automjet të mesëm të lartë mund të jetë dy herë më shumë. 

Çfarë duhet të marr parasysh kur kthej vetura me qera ne Prizren?

Në varësi të politikës së karburantit që keni rënë dakord, mund ta ktheni makinën me një rezervuar të plotë ose me rezervuarin sa më bosh. Mirë që gjendja perfekte e makinës dhe niveli i karburantit të konfirmohet me shkrim kur ta ktheni. Kështu që ju jeni në anën e sigurt dhe përfundoni pushimet tuaja plotësisht të relaksuar.

Shpresojmë se kemi qenë në gjendje t’u përgjigjemi të gjitha pyetjeve tuaja në lidhje me zgjedhjen e veturave më të mirë me qera në Prizren. Argëtohuni duke kërkuar ofertat tona të lira!