Vetura me qera ne Prishtinë

Vetura me qera në Prishtinë (pexels.com)

Vetura me qera në Prishtinë: Çfarë duhet të dini

Kryeqyteti i vendosur në qendër –  Prishtina  – i vendit më të ri në Evropë, Kosova, është gjithashtu qendra. Qyteti nuk konsiderohet vetëm si një metropol i shpejtë, fshatrat fqinjë gjithashtu ofrojnë hapësirë ​​për natyrën dhe gjelbërimin për banorët e Prishtinës. Prandaj, qytetet më të bukura dhe peizazhet e bukura arrihen më së miri me një makinë me qira. Stacionet e qirasë janë të pranishme në aeroportin e Prishtinës ose në qytetin e Prishtinës për të nisur një udhëtim aventurier. Në vijim do t’ju tregojmë se çfarë duhet të keni parasysh kur merrni me qira një automjet në Prishtinë:

Çfarë duhet të marr parasysh kur ngas një vetur me qera në Prishtinë?

Në rrugët e Prishtinës, veçanërisht në orët e pikut, duhet të jeni të përgatitur për të dhe të jeni të durueshëm. Përveç kësaj, sigurisht që duhet të dini rregullat më të rëndësishme të trafikut kur jeni duke drejtuar një vetur me qera në Prishtinë. Rregullat e trafikut në Kosovë janë të ngjashme me standardet evropiane.

Cilat kompani të veturav me qera janë në Prishtinë?

Në Prishtine ka kompani të shumta kombëtare dhe ndërkombëtare të veturav me qera, duke përfshirë:

  • Auto Lux Rent a Car
  • Europcar
  • Sixt
  • hertz
  • InterRent
  • King Auto

A janë të mundshme veturat me qera me një drejtim në Prishtinë?

Marrja e nje veture me qera me një drejtim, domethënë hedhja e vetures suaj me qera në një vend si stacioni i marrjes, natyrisht është e mundur në Prishtinë me marrëveshje.

Cilat janë rregulloret e karburantit për një kompani me qera të veturav në Prishtinë?

Shumica e ofruesve të vetura me qera në Prishtinë ofrojnë një  skemë të plotë  në të cilën ju merrni veturen me qera me një rezervuar të plotë dhe e ktheni atë me një rezervuar të plotë. Kjo politikë e karburantit është mënyra më e mirë për të përzënë.

 Sidoqoftë, me një  skemë plotësisht të zbrazët , në të cilën ju merrni veturen me qera me një rezervuar të plotë dhe e ktheni atë me një rezervuar bosh, ka më shumë të ngjarë të bëni humbje. Për shkak se një tarifë e shtrenjtë shërbimi i shtohet shpesh çmimit të qirasë për rezervuarin e parë të karburantit dhe benzina që është akoma në rezervuar kur të ktheheni i jepet kompanisë së marrjes me qera të vetures.

Cilat janë opsionet e sigurimit për veture me qera në Prishtinë?

Sigurimi bazë për të marrë me qera një veture në Prishtinë përfshihet gjatë prenotimit. Ne gjithashtu ofrojmë pako të ndryshme shërbimi që ju ofrojnë mbulim sigurimi të përshtatur. Paketa bazë  përfshin sigurimin plotësisht të plotë  me një deductible .

Ne rekomandojmë një paketë shërbimi me  „sigurim plotësisht të plotë dhe rimbursim të tepërt“ . Ju mund ta zgjeroni këtë nëse është e nevojshme, për shembull me xham dhe goma ose një shofer shtesë. Kjo do të thotë që ju jeni të mbrojtur në mënyrë optimale dhe mund të mendoni paraprakisht me një ndërgjegje të pastër nëse doni të blini sigurime shtesë shtesë në vend. (Lexoni gjithashtu: Rregulloret e karburantit dhe sigurimet shtesë – Si të shmangni bezdisjen me vetura me qera)

A ka një moshë minimale për marrje me qera veture në Prishtinë?

Vozitja në Kosovë lejohet nga mosha 18 vjeç, prandaj kjo është edhe mosha minimale kur rezervoni një veture me qera në Prishtinë. Sidoqoftë, disa kompani të makinave me qera vendosin moshën minimale për shoferët e një veture me qera edhe më të lartë. Në varësi të llojit të automjetit, të tilla si një SUV ose një model me çmim të lartë,  mund të kërkohet një moshë minimale  21 ose edhe 25 vjet .

A kam nevojë për një kartë krediti për të rezervuar një veturë me qera në Prishtinë ose pjesë të tjera të Kosovës?

Po, gjithmonë duhet të paraqisni një kartë krediti të vlefshme kur merrni një veture me qera ne Prishtine. Sigurohuni që karta juaj është në të vërtetë një kartë krediti. Disa karta debiti duken shumë të ngjashme me kartat e kreditit, por nuk pranohen nga kompanitë e veturave me qera ne Prishtine. Nëse keni dyshime, kontaktoni bankën tuaj dhe pyesni.

Sa është depozita për një veture me qera nga Prishtina?

Shuma e depozitës varet nga lloji i kerrit që dëshironi dhe kompania e marrjes me qera të vetures. Ndërsa është rreth 500 euro për një makinë të vogël, depozita për një automjet të mesëm të lartë mund të jetë dy herë më shumë. Bestshtë mirë që të mësoni për shumën që i takon nga kompania e marrjes me qera të veturave para se të rezervoni.

Çfarë duhet të marr parasysh kur kthej veturen me qera ne Prishtine?

Në varësi të politikës së karburantit që keni rënë dakord, mund ta ktheni veturën me një rezervuar të plotë ose me rezervuarin sa më bosh. Bestshtë mirë që gjendja perfekte e makinës dhe niveli i karburantit të konfirmohet me shkrim kur ta ktheni. Kështu që ju jeni në anën e sigurt dhe përfundoni pushimet tuaja plotësisht të relaksuar.

Shpresojmë se kemi qenë në gjendje t’u përgjigjemi të gjitha pyetjeve tuaja në lidhje me zgjedhjen e vetures më të mirë me qera në Prishtine. Argëtohuni duke kërkuar ofertat tona të lira!