Blog

Welcome to our travel blog, a digital sanctuary for wanderlust souls and globe-trotting enthusiasts.

Qyteti i Gjakovës

Qyteti i Gjakovës në jugperëndim të Kosovës tani është një nga qytetet më të vjetra kryesore në vend. Historia e qytetit të Gjakovës daton në shekullin e 15 -të i cili fillimisht ishte i banuar nga ilirët dhe dardanët. Pushtimet e ndryshme si ajo e Perandorisë Osmane dhe regjimeve të tjera mund të shihën sot në bazë të ndërtesave të vjetra. Përveç kësaj, fetë në Gjakovë janë shpërndarë më fuqishëm sesa në qytetet e tjera të Kosovës, por kjo jetohet në mënyrë paqësore.

Pikat turistike të Gjakovës përfshijnë Kullën e Avdullah Pashë Drenit. Ky është një arkiv historik i shekullit të 19 -të dhe një muze rajonal. Në veçanti, historia e Gjakovës është e dokumentuar në këtë muze. Aty gjendet edhe ndërtesa e vjetër e stilit shqiptar Kulla e Astrit Kryeziu e shekullit të 17 -të.

Një vend i pagabueshëm në Gjakovë është pazari më i madh në Kosovë Çarshia e Madhe. Përveç dyqaneve të shumta për artizanat tradicional dhe kulturor, ka edhe shumë bare dhe restorante në shtëpi të vogla njëkatëshe me çati tipike shqiptare.

Fascionohu nga Gjakova dhe njofto atraksione të tjera …

Other Articles

Fluturimet për Shkup

Gjeni bileta të lirë tani për një fluturim per Shkup dhe shumë aeroporte të tjera! Siguroni vetes një fluturim spontan drejt vendit më të ri në

Bileta për Prishtinë

Gjeni bileta të lira për Prishtinë nga Düsseldorf, Stuttgart, Mynih, Berlin, Cyrih dhe shumë aeroporte të tjera!    Kosova qëndron për atraksione të panumërta dhe

Atraksionet e Prishtinës

Kryeqyteti qendror – Prishtina – i vendit më të ri të Evropës, Kosovës, është gjithashtu zemra e tij. Rreth 150,000 njerëz jetojnë në Prishtinë, nga

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.