Blog

Welcome to our travel blog, a digital sanctuary for wanderlust souls and globe-trotting enthusiasts.

Pikat turistike të tiranës


Muzeu Kombëtar Tiranë

Sheshi Skenderbej

Sheshi Skënderbej është vendi qendror i Tiranës , i cili është zgjedhur për një vizitë me statujën e kalorësisë ‘Skendebej’. Nga një anë, monumenti pasqyron historia e Shqipërisë nga vitet 1500 dhe, nga ana tjetër, ofron një pikë takimi shoqëror dhe kulturor. Nga atje,pamjet më të mira të Tiranës mund të arrijnë në këmbë.

Muzeu Kombëtar i Tiranës – Muzeu Historik Kombetar

Muzeu më i madh në Shqipëri dhe ndërtohet në kohë dhe stilin arkitektonik të komunizmit. Mozaiku në fasadën kryesore të epokës së punimit si antikiteti, Mesjeta, lëvizja kombëtare shqiptare, kultura shqiptare, rezistenca, antifashizmi dhe komunizmi që pasqyrohen përbërësit e ekspozitës.

Mali i Dajtit

Dajti është një mal me një lartësi prej 1613 m dhe ndodhi rreth 25 km në lindje të qendrave të Tiranës. Mali mund të arrijë me një gondolë ose teleferik ‘Dajti Express’ dhe ofron një pamje të mrekullueshme dhe të gjerë për adhuruesit e natyrës. Në dimër do të bëj një mekanizëm të mbuluar me borën dhe në verë mund të shijoni pamjen e një oazi të gjelbër.

 

Other Articles

Fluturimet për Shkup

Gjeni bileta të lirë tani për një fluturim per Shkup dhe shumë aeroporte të tjera! Siguroni vetes një fluturim spontan drejt vendit më të ri në

Bileta për Prishtinë

Gjeni bileta të lira për Prishtinë nga Düsseldorf, Stuttgart, Mynih, Berlin, Cyrih dhe shumë aeroporte të tjera!    Kosova qëndron për atraksione të panumërta dhe

Atraksionet e Prishtinës

Kryeqyteti qendror – Prishtina – i vendit më të ri të Evropës, Kosovës, është gjithashtu zemra e tij. Rreth 150,000 njerëz jetojnë në Prishtinë, nga

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.