Gjirokastra në Shqipëri

Gjirokstra njihet si “qyteti i gurëve” në Shqipëri. Përveç Beratit, Gjirokasta është një nga qytetet më të vjetra dhe më të pasura me kulturë në Shqipërinë e Jugut. Kjo është shpallur gjithashtu si Trashëgimi Botërore nga UNESCO.

Qyteti i vjetër me kalldrëm dhe kalaja me pamje nga qyteti janë pikat kryesore që një vizitor nuk duhet të mbetet pa të pa. Shtëpitë e vogla me dritare të gjata prej druri i ngjajnë arkitekturës ballkanike. Qyteti historik ndodhet në luginën e lumit Drino dhe rrethohet nga ‘Malit të Gjerë’ deri në 2000 m mbi nivelin e detit.

Duhet përjetuar edhe atmosfera e mbrëmjes së Gjirokastrës. Sidomos në muajt e verës ka shumë atmosferë me muzikë brenda dhe para kafeneve.

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.