Blog

Welcome to our travel blog, a digital sanctuary for wanderlust souls and globe-trotting enthusiasts.

Atraksionet e Prishtinës

Kryeqyteti qendror – Prishtina – i vendit më të ri të Evropës, Kosovës, është gjithashtu zemra e tij. Rreth 150,000 njerëz jetojnë në Prishtinë, nga ajo që atëherë ishte një krahinë dhe tani është një metropol ballkanik. Qyteti nuk konsiderohet vetëm një qytet me lëvizje të shpejtë, qytetet fqinje ofrojnë gjithashtu hapësirë ​​për natyrë dhe gjelbërim për banorët e Prishtinës.

Pamjet e Prishtinës ndodhen në qendër të qytetit. Shumë nga pamjet ose peizazhi origjinal i qytetit u dëmtuan nga Lufta e Kosovës , por një ose dy ndërtesa nga epoka osmane dhe ish-Jugosllavia janë ruajtur dhe mund të njihen.

Megjithatë, qyteti po shikon nga e ardhmja. Si një vend i ri dhe dinamik (një dekadë) me banorë të rinj (mosha mesatare = 30), kjo është edhe për shkak të humorit dhe klimës së qytetit. Që nga shpallja e pavarësisë, vendi është rishpikur jo vetëm politikisht por edhe kulturalisht.

Monumenti i PASURLINDUR në Prishtinë

Atraksioni më modern në qytetin e Prishtinës është monumenti ‘NEWBORN’. Ai përfaqëson pavarësinë (Pavarsia) e Kosovës në vitin 2008 dhe, kur shikohet në detaje, pasqyron fjalët drejtpërdrejt. Shkronjat rilyhen në varësi të ndryshimeve politike apo ndjenjave të shqiptarëve të Kosovës.

Monumenti i PASURLINDUR në Prishtinë

Biblioteka Kombëtare e Prishtinës

Biblioteka më e madhe në Kosovë është Biblioteka Kombëtare, e cila ndodhet pranë ndërtesës së universitetit të kryeqytetit. Arkitektura e bën ndërtesën të dallohet veçanërisht në Ballkan. Biblioteka Kombëtare strehon vepra kulturore dhe historike për popullsinë shqiptaro-kosovare.

Biblioteka Kombëtare e Kosovës

Muzeu Etnologjik – Prishtinë

Muzeu etnologjik paraqet stilin e jetesës së një familjeje të pasur shqiptare nga shekulli i 18-të. Brendësia e shtëpisë së fshatit (Konak) në Prishtinë është një trashëgimi kulturore e shqiptarëve të Kosovës. Ka katër departamente organizative si Arkeologjia dhe Numizmatika, Etnologjia, Historia Moderne dhe Natyra.

Muzeu Etnologjik – Prishtinë

Aeroporti i Prishtinës

Aeroporti i Prishtinës (PRN) në Kosovë ndodhet përafërsisht 15 km në jugperëndim të kryeqytetit dhe për këtë arsye është i vendosur në qendër për të gjitha destinacionet e tjera. Si aeroporti më i ngarkuar në Ballkan, rrjeti i rrugëve dhe fluturimet në Prishtinë zgjerohen përmes shumë qendrave evropiane dhe aeroporteve pikë-për-pikë.

Other Articles

Fluturimet për Shkup

Gjeni bileta të lirë tani për një fluturim per Shkup dhe shumë aeroporte të tjera! Siguroni vetes një fluturim spontan drejt vendit më të ri në

Bileta për Prishtinë

Gjeni bileta të lira për Prishtinë nga Düsseldorf, Stuttgart, Mynih, Berlin, Cyrih dhe shumë aeroporte të tjera!    Kosova qëndron për atraksione të panumërta dhe

Historia e Kosovës

NEWBORN Monument Kosovo Për të kuptuar më shumë rreth Kosovës, duhet studiuar historia e saj, e cila filloi shumë më herët sesa lufta e fundit

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.