Rugova – Parajsa natyrore e Kosovës

Rugova (Pexels.com)

Malet e Rugovës ose Gryka e Rugovës gjendet në perëndim të qytetit të Pejës në Kosovë. Gryka e Rugovës është pjesë e Alpeve Dinarike (Alpet Shqiptare) dhe shtrihet përafërsisht 12 km. Nëpër disa burime në peizazhin malor, uji mblidhet në lumin ‚Lumbardh‘.

Rugova, 1860 metra mbi nivelin e detit, është një parajsë natyrore e Kosovës për shumë vizitorë gjatë gjithë vitit. Në varësi të shijes tuaj – nëse jeni një alpinist apo thjesht admirues i natyrës, ai ofron liri dhe relaksim të pakufizuar ku mund të lini pas kufijtë e qytetërimit. Natyrisht, nuk mungojnë ujëvarat, shpellat, flora dhe fauna për eksploruesit.

Hotel te Liqeni – Rugovë

Në secilin nga 13 fshatrat e Rugovës do të gjeni restorante dhe hotele që i ngjajnë një kasolle prej druri ose guri dhe kryesisht me pamje nga malet, lumenjtë, burimet dhe gjelbërimi. Ushqimi përgatitet nga gatime të freskëta, vendase dhe tradicionale. Një nga gatimet më të njohura është ajo shqiptare ‚Flia‘ ose ‚Pite‘ e cila ende – natyrisht – gatuhet me zjarr.

Hotel te Liqeni – Rugovë

Vizito Rugovën!

Me një fluturim…

Dhe nje makinë me qera për ta exploruar gjith vendin..