Qyteti i Gjakovës

Qyteti i Gjakovës

Qyteti i Gjakovës në jugperëndim të Kosovës tani është një nga qytetet më të vjetra kryesore në vend. Historia e qytetit të Gjakovës daton në shekullin e 15 -të i cili fillimisht ishte i banuar nga ilirët dhe dardanët. Pushtimet e ndryshme si ajo e Perandorisë Osmane dhe regjimeve të tjera mund të shihën sot në bazë të ndërtesave të vjetra. Përveç kësaj, fetë në Gjakovë janë shpërndarë më fuqishëm sesa në qytetet e tjera të Kosovës, por kjo jetohet në mënyrë paqësore.

Pikat turistike të Gjakovës përfshijnë Kullën e Avdullah Pashë Drenit. Ky është një arkiv historik i shekullit të 19 -të dhe një muze rajonal. Në veçanti, historia e Gjakovës është e dokumentuar në këtë muze. Aty gjendet edhe ndërtesa e vjetër e stilit shqiptar Kulla e Astrit Kryeziu e shekullit të 17 -të.

Një vend i pagabueshëm në Gjakovë është pazari më i madh në Kosovë Çarshia e Madhe. Përveç dyqaneve të shumta për artizanat tradicional dhe kulturor, ka edhe shumë bare dhe restorante në shtëpi të vogla njëkatëshe me çati tipike shqiptare.

Fascionohu nga Gjakova dhe njofto atraksione të tjera …