Prizreni – Qytet i vjetër

Edhe qyteti i Prizrenit në jug të Kosovës është një nga trashëgimtarët kulturorë të Ballkanit. Në shekujt e hershëm, qyteti i vjetër i Prizrenit u pasurua me fe, etni dhe kultura të ndryshme. Sot Prizreni është qytet i hapur.

Prizreni – i quajtur edhe „Qyteti i Zambakëve“ dhe i mbështjellë me të gjitha hapësirat e tij të gjelbra, përshkohet nga lumi i famshëm ‚Lumbardh‘. Pamjet e njohura përfshijnë ‚Kalajën‘, e cila ia vlen të shihet si vetë kështjellë, por edhe për pamjen e saj mbi qytetin e Prizrenit. Pamja shtrihet mbi xhamitë, kishat, lumin dhe malet përreth. Një tjetër veçori e pagabueshme është ‚Ura e gurit‘.

Prizren – Ura e gurit

Ajo i jep qytetit të vjetër të Prizrenit dhe kafeneve të shumta një shije simpatike. Qyteti ofron shumë mundësi të tjera për të njohur origjinën dhe natyralitetin e tyre. Një qytet i përsosur për eksploruesit !

Bëjini përshtypje nga qyteti ‚më i bukur‘ i Kosovës – Prizreni!