Pikat turistike të Tiranës

Muzeu Kombëtar Tiranë

Sheshi Skenderbej

Sheshi Skënderbej është vendi qendror i Tiranës , i cili është zgjedhur për një vizitë me statujën e kalorësisë ‚Skendebej‘. Nga një anë, monumenti pasqyron historia e Shqipërisë nga vitet 1500 dhe, nga ana tjetër, ofron një pikë takimi shoqëror dhe kulturor. Nga atje,pamjet më të mira të Tiranës mund të arrijnë në këmbë.

Muzeu Kombëtar i Tiranës – Muzeu Historik Kombetar

Muzeu më i madh në Shqipëri dhe ndërtohet në kohë dhe stilin arkitektonik të komunizmit. Mozaiku në fasadën kryesore të epokës së punimit si antikiteti, Mesjeta, lëvizja kombëtare shqiptare, kultura shqiptare, rezistenca, antifashizmi dhe komunizmi që pasqyrohen përbërësit e ekspozitës.

Mali i Dajtit

Dajti është një mal me një lartësi prej 1613 m dhe ndodhi rreth 25 km në lindje të qendrave të Tiranës. Mali mund të arrijë me një gondolë ose teleferik ‚Dajti Express‘ dhe ofron një pamje të mrekullueshme dhe të gjerë për adhuruesit e natyrës. Në dimër do të bëj një mekanizëm të mbuluar me borën dhe në verë mund të shijoni pamjen e një oazi të gjelbër.