Makinë me qira në Shqipëri / nga Tirana ose aeroporti i Tiranës

Krahasimi i çmimit të makinave me qira

Makina me qira Shqiperi

Makina me qira nga Tirana: çfarë duhet të dini

Kryeqyteti –  Tirana  – është gjithashtu pjesa qendrore. Qyteti nuk konsiderohet vetëm një metropol i shpejtë, fshatrat fqinjë ofrojnë gjithashtu hapësirë ​​për natyrën dhe gjelbërimin për banorët e Tiranës. Prandaj, qytetet më të bukura dhe peizazhet e bukura arrihen më së miri me një makinë me qira. Stacionet e qirasë janë të pranishme në Aeroportin e Tiranës ose në qytetin e Tiranës për të nisur një udhëtim aventurier . Në vijim do t’ju tregojmë se çfarë duhet të keni parasysh kur merrni me qira një automjet në Tiranë:

Çfarë duhet të marr parasysh kur drejtoj një makinë me qira në Tiranë?

Në rrugët e Tiranës, veçanërisht në orët e pikut, është mirë të jeni të përgatitur për të dhe të jeni të durueshëm. Për më tepër, sigurisht që duhet të dini rregullat më të rëndësishme të trafikut kur drejtoni një makinë me qira në Shqipëri. Rregullat e trafikut në Shqipëri janë të ngjashme me standardet evropiane.

Cilat kompani të marrjes me qira të makinave janë atje në Aeroportin e Tiranës?

 Kompanitë e shumta ndërkombëtare dhe kombëtare të makinave me qira kanë stacione me qira në  Aeroportin e Tiranës , duke përfshirë:

  • Europcar
  • hertz
  • Keshilla
  • Gjashtë
  • ndërmarrje
  • edhe me shume.

A janë të mundshme qira me një drejtim në Shqipëri?

Marrja me qira me një drejtim, domethënë rënia e makinës suaj me qira në një vend si stacioni i marrjes, është sigurisht e mundur në Shqipëri me marrëveshje.

Cilat rregulla të karburantit ekzistojnë për kompanitë me qira të makinave në Shqipëri?

Shumica e ofruesve të makinave me qira në Shqipëri ose Tiranë ofrojnë një  skemë të plotë  , në të cilën ju merrni makinën me qira me një rezervuar të plotë dhe e ktheni atë me një rezervuar të plotë. Kjo politikë e karburantit është mënyra më e mirë për të përzënë.

Me një  skemë plotësisht të zbrazët,  nga ana tjetër, në të cilën ju merrni makinën me qira me një rezervuar të plotë dhe e ktheni atë me një rezervuar bosh, ka më shumë të ngjarë të bëni humbje. Sepse një tarifë e shtrenjtë shërbimi i shtohet shpesh çmimit të qirasë për rezervuarin e parë të karburantit dhe benzina që është akoma në rezervuar kur të ktheheni i jepet kompanisë së marrjes me qira të makinave.

Cilat mundësi sigurimi ka për makina me qira në Shqipëri?

Sigurimi bazë përfshihet gjatë prenotimit. Ne gjithashtu ofrojmë pako të ndryshme shërbimi që ju ofrojnë mbulim sigurimi të përshtatur. Paketa bazë përfshin sigurim plotësisht gjithëpërfshirës  me një zbritje .

Ne rekomandojmë një paketë shërbimi me  „sigurim plotësisht të plotë dhe rimbursim të tepërt“ . Ju mund ta zgjeroni këtë nëse është e nevojshme, për shembull me xham dhe goma ose një shofer shtesë. Kjo do të thotë që ju jeni të mbuluar në mënyrë optimale dhe mund të mendoni paraprakisht me një ndërgjegje të pastër nëse doni të blini sigurime shtesë shtesë në vend. (Lexoni gjithashtu: Rregulloret e karburantit dhe sigurimet shtesë – Si të shmangni bezdisjen me makinën me qira)

A ka një moshë minimale për të marrë me qira një makinë në Shqipëri?

Drejtimi i makinës në Shqipëri lejohet nga mosha 18 vjeç, prandaj kjo është edhe mosha minimale kur rezervoni një makinë me qira. Sidoqoftë, disa kompani me qira të makinave vendosin moshën minimale për shoferët e një makine me qira edhe më të lartë. Në varësi të llojit të automjetit, të tilla si një SUV ose një model me çmim të lartë,  mund të kërkohet një moshë minimale  21 ose edhe 25 vjet .

A kam nevojë për një kartë krediti për të rezervuar një makinë me qira në Tiranë ose pjesë të tjera të Shqipërisë?

Po, gjithmonë duhet të paraqisni një kartë krediti të vlefshme kur merrni automjetin. Sigurohuni që karta juaj është në të vërtetë një kartë krediti. Disa karta debiti duken   shumë të ngjashme me kartat e kreditit, por nuk pranohen nga kompanitë e makinave me qira. Nëse keni dyshime, kontaktoni bankën tuaj dhe pyesni.

Sa është depozita për një makinë me qira p.sh. B. nga Tirana?

Shuma e depozitës varet nga lloji i makinës me qira që dëshironi dhe kompania e marrjes me qira të makinave. Ndërsa është rreth 500 euro për një makinë të vogël, depozita për një automjet të mesëm të lartë mund të jetë dy herë më shumë. Bestshtë mirë që të mësoni për shumën që i takon nga kompania e marrjes me qira të makinave para se të rezervoni.

Çfarë duhet të marr parasysh kur kthej makinën time me qira?

Në varësi të politikës së karburantit që keni rënë dakord, duhet ta ktheni makinën me një rezervuar të plotë ose me rezervuarin sa më bosh. Bestshtë mirë që gjendja perfekte e makinës dhe niveli i karburantit të konfirmohet me shkrim kur ta ktheni. Kështu që ju jeni në anën e sigurt dhe përfundoni pushimet tuaja plotësisht të relaksuar.

Shpresojmë se kemi qenë në gjendje t’u përgjigjemi të gjitha pyetjeve tuaja në lidhje me zgjedhjen e makinës më të mirë me qira në Tiranë ose Shqipëri. Argëtohuni duke kërkuar ofertat tona të lira!