Makina me qira në Kosovë / nga Prishtina ose aeroporti i Prishtinës

Krahasoi çmimit të makinave me qira

Makinë me qira nga Prishtina / Kosova – pexels.com

Makina me qira në Prishtinë: çfarë duhet të dini

Kryeqyteti i vendosur në qendër –  Prishtina  – i vendit më të ri në Evropë, është Kosova. Qyteti nuk konsiderohet vetëm si një metropol i shpejtë, fshatrat fqinjë gjithashtu ofrojnë hapësirë ​​për natyrën dhe gjelbërimin për banorët e Prishtinës. Prandaj, qytetet më të bukura dhe peizazhet e bukura arrihen më së miri me një makinë me qira. Stacionet e qirasë janë të pranishme në aeroportin e Prishtinës ose në qytetin e Prishtinës për të nisur një udhëtim aventurier. Në vijim do t’ju tregojmë se çfarë duhet të keni parasysh kur merrni me qira një automjet në Prishtinë:

Çfarë duhet të marr parasysh kur ngas një makinë me qira në Prishtinë?

Në rrugët e Prishtinës, veçanërisht në orët e pikut, është mirë që të jeni të përgatitur për të dhe të jeni të durueshëm. Përveç kësaj, sigurisht që duhet të dini rregullat më të rëndësishme të trafikut kur jeni duke drejtuar një makinë me qira në Kosovë. Rregullat e trafikut në Kosovë janë të ngjashme me standardet evropiane.

Cilat kompani të makinave me qira janë atje në Aeroportin e Prishtinës?

Në aeroportin e Prishtinës ka kompani të shumta kombëtare dhe ndërkombëtare të makinave me qira në vende me qira, duke përfshirë:

  • Auto Lux Rent a Car
  • Europcar
  • shpreh
  • hertz
  • InterRent
  • Gjashtë
  • King Auto

A janë të mundshme qira me një drejtim në Kosovë?

Marrja me qira me një drejtim, domethënë hedhja e makinës suaj me qira në një vend si stacioni i marrjes, natyrisht është e mundur në Kosovë me marrëveshje.

Cilat janë rregulloret e karburantit për makinat me qira në Kosovë?

Shumica e ofruesve të makinave me qira në Kosovë ofrojnë një  skemë të plotë  në të cilën ju merrni makinën me qira me një rezervuar të plotë dhe e ktheni atë me një rezervuar të plotë. Kjo politikë e karburantit është mënyra më e mirë për të përzënë.

Me një  skemë plotësisht të zbrazët,  nga ana tjetër, në të cilën ju merrni makinën me qira me një rezervuar të plotë dhe e ktheni atë me një rezervuar bosh, ka më shumë të ngjni humëb të bje. Sepse një tarifë e shtrenjtë shërbimi i shtohet shpesh çmimit të qirasë për rezervuarin e parë të karburantit dhe benzina që është akoma në rezervuar kur të ktheheni i jepet kompanisë së marrjes makinë me.

Cilat mundësi sigurimi ka për makina me qira në Kosovë?

Sigurimi bazë përfshihet gjatë prenotimit. Ne gjithashtu ofrojmë pako të ndryshme shërbimi që ju ofrojnë mbulim sigurimi të përshtatur. Paketa bazë  përfshin sigurimin plotësisht të plotë  me një deductible .

Ne rekomandojmë një paketë shërbimi me  „sigurim plotësisht të plotë dhe rimbursim të tepërt“ . Ju mund ta zgjeroni këtë nëse është e nevojshme, për shembull me xham dhe goma ose një shofer shtesë. Kjo do të thotë që ju jeni të mbuluar në mënyrë optimal dhe mouth të mendoni paraprakisht me një ndërgjegje të pastër nëse doni të blini sigurime shtesë shtesë në vend. (Lexoni gjithashtu: Rregulloret e karburantit dhe sigurimet shtesë – Si të shmangni bezdisjen me makinën me qira)

A ka një moshë minimale për marrjen me qira të makinave në Kosovë?

Vozitja lejohet në Kosovë nga mosha 18 vjeç, prandaj kjo është edhe mosha minimale kur rezervoni një makinë me qira. Sidoqoftë, disa kompani me qira të makinave vendosin moshën minimale për shoferët e një makine me qira edhe më të lartë. Në varësi të llojit të automjetit, të tilla si një SUV ose një model me çmim të lartë,  mund të kërkohet një moshë minimal  21 ose edhe 25 vjet .

A kam nevojë për një kartë krediti për të rezervuar një makinë me qira në Prishtinë ose pjesë të tjera të Kosovës?

Po, gjithmonë duhet të paraqisni një kartë krediti të vlefshme kur merrni automjetin. Sigurohuni që karta juaj është në të vërtetë një kartë krediti. Disa karta debiti duken   shumë të ngjashme me kartat e kreditit, por nuk pranohen nga kompanitë e makinave me qira. Nëse keni dyshime, kontaktoni bankën tuaj dhe pyesni.

Sa është depozita për një makinë me qira p.sh. B. nga Prishtina?

Shuma e depozitës varet nga lloji i makinës me qira që dëshironi dhe kompania e marrjes me qira të makinave. Ndërsa është rreth 500 euro për një makinë të vogël, depozita për një automjet të mesëm të lartë mund të jetë dy herë më shumë. Bestshtë mirë që të mësoni për shumën që i takon nga kompania e marrjes me qira të makinave para se të rezervoni.

Çfarë duhet të marr parasysh kur kthej makinën time me qira?

Depending on which fuel policy you have agreed, you should return the car with a full tank or with the tank as empty as possible. It is best to have the perfect condition of the car and the fuel level confirmed in writing when you return it. So you are on the safe side and end your vacation completely relaxed.

We hope we were able to answer all your questions about choosing the best rental car in Pristina or Kosovo. Have fun searching our cheap offers!