Flamuri i Shqipërisë ndër 5 më të vjetrit në botë

Midis pesë flamujve më të vjetër në botë, flamuri i Shqipërisë në fakt i përket:

  1. Skoci
  2. Letonia
  3. Austri
  4. Danimarka
  5. Shqiperia

Ky flamur u prezantua më 28 nëntor 1443 nga heroi Skenderbeu (Gjergj Kastrioti) në qytetin e Krujës.

Flamuri kombëtar shqiptar mund të gjurmohet në historinë e heroit të vendit ‚Skenderbg‘.

Edhe në luftimet e tij, ai tashmë përdori flamurin e kuq me një shqiponjë dykrenare. Me shpalljen e pavarësisë në fillim të shekullit 20, flamuri u prezantua në vend.

Me kalimin e viteve dhe fshehurazi përmes administratës që ndryshon shpesh, flamuri është ndryshuar vazhdimisht. Në fund të fundit, varianti klasik mbizotëroi pas rënies së komunizmit në pushtet. Deri më sot, shqiponja dykrenare jo vetëm që qëndron si flamuri kombëtar i Shqipërisë, por gjithashtu simbolizon popullsinë shqiptare të shpërndarë nëpër botë si pasardhës të Dardanëve Ilirë.

Krahasoj qmimet e fluturimeve per ne Shqiperi: